KNIPEX

IZDVAJAMO IZ PONUDE

KNIPEX - O NAMA

Stručnjaci za kliješta

Fokusiranost je ideja koja nas pokreće. Samo uz stručnost možemo klijentima ponuditi vrhunske performanse i izdržati globalnu konkurenciju. Tijekom više od 140 godina stekli smo veliko znanje o kliještima i proizvodnji, a prepoznat ćete ga u svim kliještima marke KNIPEX.

Ono što radimo i znamo danas nije dovoljno za budućnost. Zbog toga stalno usavršavamo sve aspekte tvrtke – proizvode, procese, organizaciju i vještine.

Kvaliteta je važna

Preciznost kliješta odlučujući je faktor za njihovo funkcioniranje: bez preciznosti nema pouzdanog rezanja, stezanja ni oblikovanja, kao ni rada bez praznog hoda. Minimalna odstupanja, koja poštujemo zahvaljujući suvremenoj tehnologiji proizvodnje, omogućuju nam da ispunimo stroge zahtjeve kvalitete.

Te zahtjeve ispunjavamo strogim mjerenjima i raznim testovima – nakon pojedinih proizvodnih koraka i na kraju cijelog procesa. Služimo se vrhunskom mjernom tehnologijom i dugotrajnim sustavima za testiranje, kao i praktičnim rutinskim ručnim ispitivanjem.

Kako bismo osigurali da kliješta ispune vaša očekivanja i naše velike zahtjeve, upotrebljavamo samo odabrane čelične legure valjanje prema našim specifikacijama.

Inovacije iz „trusta mozgova”

Uvijek još bolja kliješta – to nam je misao vodilja čijoj implementaciji posvećujemo svu svoju sposobnost i kreativnost. Razvijamo nova kliješta i optimiziramo postojeće modele kako bi funkcionirali još bolje i lakše.

Motivira nas pronalaženje nekonvencionalnih rješenja koja postavljaju standarde: novih načina prijenosa sile, lakše i brže upotrebe, kombinacije raznih funkcija u jednom alatu i maštovitih alata za rješavanje problema u posebnim primjenama. Time se štedi energija i vrijeme, pa možete postići bolje rezultate rada uz manje napora.

Imamo više od 400 strojeva u koje je uloženo posebno znanje prikupljano generacijama. Mnoge strojeve izrađujemo sami, a kupljene prilagođavamo svojim posebnim zahtjevima. U mnogim slučajevima sami programiramo i softver koji upravlja radom strojeva.

Proizvedeno u Wuppertalu, Njemačka

Proizvodimo isključivo u Njemačkoj, na mjestu osnutka tvrtke u Wuppertalu.

Uz vertikalni opseg proizvodnje od gotovo 100 %, nadziremo sve korake proizvodnje te izravno na njih utječemo i stalno ih poboljšavamo kako bismo postigli najbolju moguću kvalitetu.

Od ideje o proizvodu do isporuke gotovih kliješta kupcima: sve radimo pod istim krovom. Blizina i izravna komunikacija omogućuju nam koordinaciju svih procesa i razmjenu ideja među svim zaposlenicima.

Naši zaposlenici

Naši zaposlenici najvažniji su element našeg uspjeha. Njihovo znanje i vještine, njihova predanost radu i ideje definiraju našu uspješnost, a time i našu budućnost.

Za naše zaposlenike stvaramo dobre uvjete rada kako bi bili uspješni i razvijali se. Veliku pažnju posvećujemo čuvanju i promoviranju njihova zdravlja.

Isto tako, važno nam je da obiteljski život i posao budu u ravnoteži.

Ulažemo velik napor i pažnju u edukaciju, u kojoj mladim ljudima, ali i stručnjacima, prenosimo širok niz stručnih i osobnih kompetencija.

Vrijednosti i odgovornost

Uspjeh nam je važan, ali ne težimo njemu pod svaku cijenu.

Vodimo se vrijednostima i usklađujemo svoje djelovanje na održiv način. Na taj način preuzimamo svoj dio odgovornosti za društvo i prirodu koja nas okružuje.

Blisko smo povezani s našom regijom i njenim ljudima i želimo aktivno doprinositi dobrobiti tog okruženja. Stoga smo iznimno aktivni u području obrazovanja, kulture i društvenih pitanja.