7 razloga za prelazak s Androida na iPhone

7 razloga za prelazak s Androida na iPhone

Jeste li primijetili da se vaši prijatelji u posljednje vrijeme prebacuju s Androida na iPhone? Možda se pitate zašto se događa ovaj nagli pomak s Androida na iOS i postoji li neki drugi razlog za takvo ponašanje korisnika osim povremenih akcija mobitela. Je li to popularnost marke ili značajke koje ih razlikuju od ostalih? U stvari,ne možemo ne pohvaliti istaknute značajke najnovijih Android telefona, a da ne govorimo da su varijacije, performanse i komponente značajno poboljšane od prvog predstavljanja. Osim standardnih značajki kao što su trajanje baterije i kvaliteta kamere, postoje i drugi značajni razlozi zbog kojih se ovaj članak usredotočuje na top 7 razloga za prelazak s Androida na iPhone koji je nešto drugačiji ili možda bolji u performansama. Da vidimo!

Razlog 1- ažuriranja softvera za iOS

Ako ste korisnik Androida, definitivno ste imali iskustva u kojima postoje trenuci kada se vaš telefon počne smrzavati bez razloga i morate ga ponovno pokrenuti. IOS učinkovito koristi resurse sustava kako bi svom korisniku pružio najnevjerojatnije iskustvo bez zaostajanja. Iako iOS nema značajku Androida gdje aplikacije mogu žonglirati u pozadini, nudi glatku navigaciju za cjelokupno korisničko iskustvo.

Razlog 2- Privatnost

U nedavnom Appleovom članku je navedeno: "Privatnost je temeljno ljudsko pravo", što je također jedna od Appleovih temeljnih vrijednosti. IOS ima prilično robustan sustav privatnosti u usporedbi s Androidom, što ga čini deset puta težim za hakiranje. IOS ima značajke kao što je Face ID, koji osigurava nula pristupa čak i kada korisnik spava. Drugi aspekt privatnosti je da iOS omogućuje svojim korisnicima da isključe ili uključe pristup GPS-u, mikrofonu, fotografijama i kontaktu pojedinačno. Za razliku od većine Android uređaja, gdje se dopuštenje daje pri instalaciji aplikacije, nakon čega nema povratka.

Razlog 3- Apple uređaji

Od rasta prodaje Appleovih mobitela u posljednjihnekoliko godina, brand nije ograničio svoje proizvode samo na telefone. Od vremena kada je prvi put pokrenut kao brand, Apple je bio isključivo poznat po računalima.Nakon što je stekao popularnost, Apple je lansirao druge elektroničke proizvode kao što su svirači glazbe, podovi, pametni satovi i tableti. Najboljekod Applea je da sva njegova elektronika neprimjetno dobro funkcionira zajedno. Korisnici ne moraju preuzeti nekoliko aplikacija da bimeđusobno povezali uređaje, dovoljan im je samo Apple ID za povezivanje Apple uređaja.

Razlog 4- Prvo se upoznajte s novim aplikacijama

Apple je poznat po tome što ima neke od najboljih i najkvalitetnijih aplikacija. Većina proizvođača aplikacija koristi Appleov App Store za pokretanje i objavljivanje svojih aplikacija mnogo ranije nego što ih puštaju na Google Play trgovinu za Android telefone, kao što je bio slučaj saSnapchat-om, na primjer. U nekim slučajevima, određene aplikacije možda uopće neće biti objavljene u Google Playtrgovini za Android.

Razlog 5- Apple Pay

Budući da smo u eri beskontaktnog plaćanja, Apple Pay je poduzeo korak unaprijed kako bi svojim korisnicima ponudio iskustvo bez napora za plaćanje s bilo kojeg mjesta. Apple Pay je upravo poput bezgotovinskih transakcija, sličan plastičnim karticama, ali je zamijenio telefon karticom (genius). Korisnici mogu koristiti Appleove usluge plaćanja za plaćanje različitim debitnimi kreditnim karticama zaštićeni face ID-om, Touch ID-om, pa čak i šifrom telefona, omogućujući korisnicima da čuvaju svoje informacije. Apple je tu značajku prvi predstavio, a Google kopirao za korisnike Androida s Google Payom, ali iOS i dalje nosi trofej u smislu sigurnosti osjetljivih informacija.

Razlog 6- Dopušta vašoj povijesti da bude POVIJEST

Aplikacija Karte (Maps App) ne povezuje korisničke podatke sa svojim Apple ID-om, a Apple ne prati mjesta na kojima je korisnik bio. Aplikacija Karte daje izvrsne rezultate čak i bez znanja koje trgovine ili četvrti posjećujete jer se korisnik ne mora prijaviti u Apple ID i nije povezan s mjestom na koje se ide. Različiti podaci koriste se za poboljšanje navigacije, kao što su rute i pojmovi za pretraživanje, ali nisu povezani s identitetom korisnika.

Razlog 7- Safari uklanja trackere s vašeg traga

Uzmimo u obzir da već neko vrijeme korisnike odbija to štoAndroid dijeli informacije koje se mogu pratiti, a koje razne tvrtke za prikupljanje podataka otkrivaju kako bi izgradile korisničke profile i poslužile oglase na temelju onoga što korisnik pregledava. S druge strane, iOS inteligentna prevencija praćenja u Safariju koristi strojno učenje na uređaju koje pomaže u blokiranju tih trackera. Korisnici čak mogu dobiti sliku svih cross-site trackera koje Safari blokira posjetom izvješću o privatnosti safari alatne trake.

Za kupnju iOS mobitela i pregled trenutnih mobitela na akciji obratite se u TIA Mobitelima na 095 9112 912 ili pošaljite poruku na prodaja@tia-mobiteli.hr za više informacija.

mpc