8 obaveznih vrtnih alata za početnike

8 obaveznih vrtnih alata za početnike

Ovih je dana vrtlarstvo masovno popularno. Uređivanje vrta može biti uzbudljiva i zdrava aktivnost, ali ako se u njoj želite okušati trebat će vam pravi vrtni alati. Međutim, vrtlarstvo može postati i velik izazov, posebno za vrtlare početnike. Puno toga trebate naučiti, od toga koje biljke odabrati do toga kako ih ispravno uzgajati. Vrlo je važno znati i koji su pravi vrtni alati i gdje ih kupiti, jer vam pravilno odabrani vrtni alati mogu uštedjeti puno vremena. Postoje brojne poznate marke, ali to ne znači da su poznatiji i jako oglašavani alati uvijek najbolji izbor za vas. Ovaj blog će vam pružiti više informacija o osam obaveznih vrtnih alata za početnike.
 
1. Kärcher S 550 uređaj za metenje
Kärcher S 550 stroj za metenje je pet puta brži od obične metle i postiže nedostižne rezultate u odnosu na metenje metlom i lopaticom. To je robustan stroj, radne širine 550 mm, otporan na koroziju i jednostavan za guranje i manevriranje. Bočna četka sa posebno dugim čekinjama osigurava temeljito čišćenje svih rubova. Spremnik pometenog otpada je dizajniran tako da ga se može lako i sigurno izvaditi i isprazniti bez kontakta s nečistoćom. Kärcher S 550 stroj za metenje dolazi s preklopnom ručkom na izvlačenje koja se može namještati po visini i u dva položaja pod kutom tako da se može prilagoditi potrebama i visini korisnika. S preklopljenom ručkom za guranje stroj za metenje se može postaviti vertikalno te zauzima vrlo malo mjesta.
 
2. Makita DUM604Z bežične škare za travu
Makita DUM604Z aku škare za travu koriste se za ručno rezanje trave i živice. Dvostruka oštrica brzo reže, a spremnik za travu smanjuje potrebu za naknadnim čišćenjem. Dolazi s 2 u 1 alatom – oštricom za rezanje i škarama za živicu. Visina rezanja podesiva je u tri faze kako bi odgovarala primjeni za glatko i dosljedno rezanje. Makita DUM604Z bežične škare za travu imaju površinu oštrice od ne-elektroliziranog nikla koji pomaže smanjiti mrlje i hrđanje. Također, sustav za promjenu oštrice vrlo je jednostavan i siguran za početnike.
 
3. Black & Decker GT6030 QS 650 W škare za živicu
Black & Decker GT6030 QS 650 W škare za živicu imaju dijamantno oštru asimetričnu oštricu i laserski rez. Škare imaju kutno dizajnirane zube za optimalno rezanje s razmakom zuba od 30 mm, zaštitnim zaustavljanjem, dvostrukim sigurnosnim prekidačima i kočnicom oštrice. Dizajnirane su sa posebnom protukliznom ergonomskom ručkom. Tu je zaštitni poklopac za oštricu, idealan za početnike te sigurnosna kočnica za zaštitu od slučajne ozljede, jer većina možda nije svjesna laserski oštrih zuba, koji u uporabi nude precizan rez.
 
4. Makita UD2500 usitnjivač vrtnog otpada - drobilica
Makita UD2500 usitnjivač vrtnog otpada pomaže pretvoriti ostatke od rezanja u koristan otpad. Pogodan je za početnike jer je jednostavan za uporabu s automatskim sustavom protiv blokiranja i prekidačem naprijed / natrag. Ručke na obim stranama omogućuju čvrst zahvat prilikom uporabe, a ima i velike gumene kotače što ga čini te jednostavnim za transport. Preostali kapacitet spremnika je lako vidljiv kroz izreze. Makita UD2500 usitnjivač vrtnog otpada dolazi s dvogodišnjim jamstvom bez dodatne registracije i produljenja.
 
5. Gardena raspršivač vode
Vrtlarstvo i voda idu jedno s drugim. Međutim, treba biti svjestan okoliša i ne zalijevati biljke prekomjerno. Gardena raspršivač vode je idealan model za svaku primjenu: zalijevanje lončanica ili biljaka koje rastu na površini. Mlaznice su idealne za sve zadatke zalijevanja, a dolaze s beskonačno podesivim vodenim mlazom. Zalijevanje raspršivačem s podesivim vodenim mlazom je pogodno za cvjetnice, osjetljive biljke i lončanice. Gardena raspršivač vode također dolazi s inventivnom zaštitom mlaznica i prskalica od mraza. Najuočljivija značajka raspršivača vode je da dolazi s ergonomskom ručkom koja je podesiva i funkcionalno dizajnirana za visoku udobnost.
 
6. Fiskars teleskopska šiljasta vrtna lopata
Ovo je ručna varijanta vrtlarske lopate koja kopanje rupa za biljke čini jednostavnijim nego što jest. Šiljasta lopata uglavnom služi za razbijanje grudica tla, premještanje malih hrpa zemlje te da razlomi tvrdo tlo oko biljke. Ukupna težina od samo 1,9 kg i ukupna duljina od 105,4 - 125 cm čine ovaj alat lakšim za rukovanje. Početnici moraju uložiti manje truda jer alat čini većinu posla zahvaljujući svom ergonomskom obliku. Fiskars teleskopska šiljasta vrtna lopata je izrađena od stabilnog i izdržljivog bornog čelika koji ovom alatu omogućuje dugotrajnost i isplativost
 
7. FISKARS vrtne škare mimoilazne SingleStep P26 – 208 mm
Fiskars Single Step vrtne škare su lijepe, jednostavne i elegantno dizajnirane škare za sve poslove rezanja u vrtu. Uživajte u Fiskars kvaliteti, uključujući čvrste ručke za udobno prianjanje i njihov dobro uravnotežen dizajn za stabilno rezanje. Obrezivanje postaje jednostavno zahvaljujući neljepljivom PTFE premazu na gornjoj oštrici koji smanjuje trenje i olakšava rezanje i čišćenje. Bilo da obrezujete grmlje, voćne grane ili ruže, ovaj alat vas neće iznevjeriti.
 
8. Gardena Micro-Drip starter set za posude za cvijeće
Gardena Micro-Drip Starter Set za posude za cvijeće sadrži sve elemente potrebne za navodnjavanje biljaka u posudama na balkonu ili dvorištu uz uštedu vode. Primarna funkcija ovog sustava linijskih kapaljki je dovođenje vode što je moguće bliže korijenju svake biljke bez gubitka vode isparavanjem. Set za kapanje je zamišljen tako da dovede pravu količinu vode do svake biljke, kap po kap. Gardena Micro-Drip- Starter Set je vrlo fleksibilan i jednostavan za rukovanje. Patentirana tehnologija povezivanja "Quick & Easy" osigurava jednostavno postavljanje i provedbu trajne uske cijevi sustava za navodnjavanje do posuda s biljkama. Set se može proširiti na pet posuda za biljke pomoću proizvoda iz Gardena Micro-Drip sustava i automatski kontrolirati pomoću Gardena Water Computer računala.

Jeste li isprobali neki od gore spomenutih vrtnih alata za početnike? Posjetite našu web stranicu ili nas kontaktirajte na prodaja@tia-mobiteli.hr ili 01 6283 564 za više informacija.

mpc