OnePlus 8 Pro vs. Samsung Galaxy S20+: Koji je bolji?

OnePlus 8 Pro vs. Samsung Galaxy S20+: Koji je bolji?

Nije tajna da je OnePlus tek nedavno ušao na tehnološko tržište, dok Samsung već godinama uživa u vrhunskom položaju na tržištu. Većina elemenata koje sadrži Galaxy S20+ čine ga odličnim telefonom, ali i OnePlus 8 Pro ima sve što pojedinci traže od flagshipa u 2020. godini. Pokušavate li usporediti ove mobitele kako biste saznali koji ima bolju vrijednost? Pogledajte što smo saznali za vas!

1. Izvedba i dugovječnost
Samsung Galaxy S20+ i OnePlus 8 Pro prilično su natrpani performansama. Što se specifikacija tiče, oba pametna telefona imaju Snapdragon 865 procesor i do 12 gigabajta RAM-a. Ukratko, to znači da i jedan i drugi mogu učiniti praktički sve što se može očekivati od Android telefona: igre, produktivnost, multitasking itd. Oba pametna telefona su opremljena snažnim baterijama, gdje Samsung ima kapacitet baterije oko 4.500 mAh, a OnePlus 4.510 mAh. Performanse i dugovječnost uglavnom su vrhunske na ovim slično opremljenim modelima.

2. Kamera
OnePlus kamera je oduvijek bila mamac za kupce i ono što prodaje brand. OnePlus 8 Pro ih ima četiri (pet, ako se uzme u obzir selfie kamera). Postoje 48-megapikselne s redovnim i proširenim opcijama, plus telefoto od osam megapiksela i sa zagonetnim filterom za boju koji ne bi trebao biti razlog za promjenu vaše odluke. Samsung Galaxy S20+ kamera ima 12-megapikselne primarne i širokokutne objektive te 64-megapikselni telefoto. Kamere oba pametna telefona su vrlo sposobne, a niti jedna od njih vas neće odbiti od kupovine.

3. Značajke
Samsung Galaxy S20+ i OnePlus 8 Pro nude mnogo sličnih značajki. Oba pametna telefona imaju certifikat vodootpornosti IP68, imaju bežično punjenje i kompatibilni su s 5G tehnologijom. Ipak, postoje i neke male različitosti između njih dvoje. S20+ podržava 5G u milimetarskom spektru koji je brži, ali manje široko dostupan, dok 8 Pro to ne podržava. Također, S20+ ima dovoljno prostora za pohranu i „uvijek uključeno“ značajku zaslona. OnePlus 8 Pro ima brže punjenje, uključujući opciju žičanog i bežičnog punjenja raspona do 30 W putem OnePlusovih standardnih punjača. 8 Pro dolazi s bočnim klizačem za namještanje upozorenja, značajkom koja bi stvarno morala biti standardna u gotovo svim pametnim telefonima te i dalje ostaje omiljena među korisnicima OnePlusa. Malo je toga što bi se moglo reći da nedostaje na bilo kojem od ovih pametnih telefona, tako da će odluku kojeg odabrati različiti korisnici donijeti već prema detaljima koji su odlučujući faktor za njih. Ako vam je potrebna tona prostora za pohranu s MicroSD utorom, uzmite S20+, ali ako volite klizač upozorenja, odlučite se za 8 Pro.

4. Zaslon
Samsung Galaxy S20+ i OnePlus 8 Pro imaju fine i velike zaslone od 1440p. Oba zaslona manja su od 7 inča (Samsung ima 6,7, a OnePlus 6,78). Oba pametna telefona omogućuju visoke brzine osvježavanja, s izborom prikaza sadržaja na 60 ili 120 Hz. No, kada se radi o uštedi baterije, S20+ snižava razlučivost na 1080p kada je aktivno 120 Hz. 8 Pro vam daje alternativne opcije za maksimiziranje oba, što je loše za bateriju, ali omogućuje daleko bolje iskustvo ako korisnik tako želi. Zaslon na OnePlus 8 Pro ima nešto malo prednosti, ali je gotovo sigurno gubi zbog ukupne razlike u izvedbi zaslona.
 
5. Cijena
Cijene za Galaxy S20+ kreću se od 6.000 kn za model sa 128 giga prostora za pohranu, dok se cijene za OnePlus 8 Pro kreću dosta slično, od 5.900kn. To nije jeftino, ali značajke i usluge čine cijenu. Ako vam se sviđaju bilo koje od karakteristika ovih pametnih telefona, samo naprijed!!

Nadamo se da će vam gore navedene informacije pomoći da odlučite o opciji koja vam najbolje odgovara. Kontaktirajte nas na  01 6283 564 / 095 9112 912 ili pošaljite poruku na prodaja@tia-mobiteli.hr za više informacija o našim sjajnim ponudama najboljih pametnih telefona.

mpc