Korisni savjeti za Huawei P20

Korisni savjeti za Huawei P20

Planirate li nabaviti najnoviji Huawei P20? Pametni telefon Huawei P20 se vrlo brzo proslavio i postao jedan od glavnih izazivača u flagship segmentu mobilnih uređaja. Softver i specifikacije ovog pametnog telefona u potpunosti su optimizirane čime je osigurana odlična učinkovitost zbog čega ne morate tražiti dalje.
U sljedećem dijelu bloga pročitajte neke od korisnih savjeta za taj uređaj.

Otključavanje prepoznavanjem lica:
U usporedbi s drugim android telefonima, Huawei P20 posjeduje vrhunsku funkciju otključavanja prepoznavanjem lica. Da biste uključili ovu funkciju i omogućili ovaj način otključavanja trebate otići na Settings > Security & privacy > Face unlock.

Postoje dvije opcije za rad značajke otključavanja. Izravno otključavanje automatski će skenirati vaše lice i otključati telefon. Opcija klizanja za otključavanje zahtijevat će od vas da pomičete zaslon prema početnom zaslonu nakon što registrira vaše lice.
                                                    
Navigacija:  
Huawei P20 ima značajku koja vam omogućuje odabir preferirane metode navigacije. Tako naprimjer, možete koristiti uobičajenu android navigacijsku traku na dnu zaslona ili je možete maknuti pa se prebaciti na geste kao na iPhone-u kako biste zaobišli OS. Osim toga možete sve geste mapirati na senzor otiska prsta ispod, a tu je i opcija za navigacijsku tipku na zaslonu.
Da biste aktivirali metodu navigacije, idite na Settings, izaberite System, zatim System Navigation, a zatim odaberite opciju koja vam najviše odgovara.
 
Riješite se ureza:
Urezani zaslon osvaja Android svijet i jedna je od značajki koje se vide i na Huawei P20. Ukoliko ne želite imati urez na ekranu, Huawei nudi pametan i praktičan izbor kojim sakriva urez tako da oko njega doda crnu crtu.  Ureza se možete riješiti tako da odete na Settings> Display> Notch gdje možete izabrati sakrivanje ureza.

Isključite AI:
Huawei P20 dolazi s AI potpomognutim načinom rada za stražnju kameru. Značajka AI koristi umjetnu inteligenciju za otkrivanje u prosjeku 500 različitih scenarija u 19 različitih kategorija i automatski radi prilagodbe kako bi vam pomogla snimiti najbolju fotografiju.
Iako je Huaweijev AI potpomognuti način odličan, neće uvijek funkcionirati besprijekorno. Ako ne želite koristiti značajku AI, nego samo primarnu značajku kamere, možete AI lako isključiti. Samo trebate otvoriti aplikaciju Kamera i dodirnuti gornju desnu stranu na ikonu zupčanika, a zatim iz izbornika Postavke isključiti opciju Master AI.
 
Brze snimke:
Kad ste u situaciji da morate napraviti brzu sliku prije nego što vam trenutak izmakne, možda nećete imati dovoljno vremena da zgrabite telefon, locirate aplikaciju za kameru i snimite fotografiju. To je previše vremena da biste napravili savršenu sliku kućnog ljubimca ili uhvatili neku zanimljivu situaciju jer će vizualni efekt ili urnebesna scena koju ste htjeli snimiti proći dok vi izvučete i namjestite telefon za slikanje.
Srećom, P20 ima fantastičnu značajku za spašavanje vrijednih sekundi. Značajka Ultra Snapshot omogućuje snimanje fotografija čak i kada je zaslon isključen. Sve što trebate učiniti je brzo dodirnuti gumb za isključivanje dva puta i to je to, imate svoju fotografiju prije nego što vam prilika pobjegne.

Nadamo se da će vam gore navedeni savjeti i trikovi dobro doći. Posjetite web trgovinu TIA Mobiteli i pogledajte naše nevjerojatne ponude za Huawei P20.

mpc