Pet korisnih značajki tableta za uporabu u školi

Pet korisnih značajki tableta za uporabu u školi

Prošla su vremena kad smo sretali školarce s ruksakom prepunim knjiga na leđima. Sada je vrijeme da tehnologija zauzme prostor kojim su nekada dominirale knjige! Ovo je doba tableta i digitalnog učenja koje s njime dolazi. Je li tablet igračka koja odvlači pažnju ili napredni interaktivni medij za učenje? Sviđalo vam se to ili ne, ovi tehnički napredni uređaji sve više preuzimaju tradicionalno poučavanje u školi. Mi smo kao odrasli sanjali da koristimo svoja stolna računala za rješavanje složenih matematičkih problema, pisanje i crtanje. Naša bi generacija teoretizirala o mogućim načinima uporabe prijenosnih računala u našim učionicama. Konzervativni pedagozi i nastavnici uglavnom su zabrinuti jer smatraju da tableti odvlače pozornost, dok drugi ne mogu prestati hvaliti njihove koristi i jednostavnost uporabe.

Danas na trgovinama Apple App Store i Google Play postoji više od 20 000 obrazovnih aplikacija. Te aplikacije nude sadržaje za učenje svim dobnim skupinama i u raznim područjima. Nastavite čitati i saznajte kako su tableti korisni za djecu i kako će se koristiti u učionicama budućnosti!

1. Prenosivost
Lagani su, izdržljivi, lako se prenose i mogu se ponijeti na nastavu u prirodi. Uz njihovu pomoć s lakoćom se razvijaju ideje i izrađuju važni projekti. Također, s novom tehnologijom u oblaku do podataka se dolazi tek dodirom zaslona. Na tablet se mogu pohraniti stotine knjiga, enciklopedija, projekata i sl.

2. Jednostavna uporaba
Tablet je tako jednostavan za uporabu; čak i bake i djedovi mogu lako razumjeti njegove intuitivne stranice i dodirni zaslon. Za to možemo zahvaliti programerima koji proučavaju ljudsko ponašanje i trude se učiniti korištenje tableta što ugodnijim! A mladi – oni se kreću po zaslonu tableta munjevitom brzinom.

3. Aplikacije za sve potrebe
Google Play trgovina i Apple App Store sadrže mnoštvo vrlo učinkovitih i produktivnih obrazovnih aplikacija. Mnoge su od njih besplatne. Uz toliki broj aplikacija, nema pitanja na koje učenik ne može pronaći odgovor. Mnoge od njih imaju ugrađene jedinstvene koncepte za poboljšanje korisničkog iskustva, pojednostavljujući komplicirane pojmove uz računalno potpomognuto učenje. Aplikacije pomažu i učiteljima da ostanu u toku s najnovijim nastavnim materijalima.

4. Digitalne knjižnice
Sjećate li se dana kada ste morali pročitati svaku stranicu knjige da biste dobili ključne informacije? Nema više toga. Tablet otvara učenicima svijet digitalnih knjiga, interaktivnih udžbenika, enciklopedija, tehničkih i znanstvenih časopisa itd. Većina toga dostupna je pritiskom na gumb na zaslonu tableta. Čitanje knjige na tabletu puno je zabavnije od čitanja prašnjavih starih knjiga.

5. Povoljna cijena
Kako tehnologija napreduje, proizvodnja tableta postaje sve jeftinija. To je glavni razlog zašto su tableti postali vrlo pristupačni i isplativi. Povoljna cijena jamči i da si roditelji mogu priuštiti ulaganje u kupovinu tableta, uz koji će njihovi školarci lakše savladavat školske zadatke.

Želite li kupiti  tablet za školske potrebe svog djeteta? TIA Mobiteli nudi širok raspon raznovrsnih tableta za djecu. Svakako posjetite našu web stranicu ili navratite u našu trgovinu i pronađite tablet koji odgovara vašim potrebama i budžetu.

mpc