Značajke iPhonea za koje možda niste znali

Značajke iPhonea za koje možda niste znali

Iako svakodnevno koristite iPhone, moguće je da možda niste svjesni koliko su moćne neke od skrivenih značajki na iPhoneu. Ako ste na nekoj od akcija nabavili neki od najnovijih iPhone modela iz posljednje serije, možda niste ni očekivali neke od značajki koje posjeduju ovi mobiteli u svojim posljednjim verzijama softvera. Pročitajte dalje kako biste saznali više o savjetima i trikovima pomoću kojih korisnici iPhonea mogu u potpunosti iskoristiti svoje pametne telefone. Sljedeće skrivene značajke su praktične i štede puno vremena.

Evo nekoliko profesionalnih savjeta! Pročitajte do kraja za trik sa šifrom kako bi bolje osigurali vaš Apple uređaj.

1. Primajte obavijesti na druge Apple uređaje
Apple proizvodi razne uređaje, kao što su MacBook, iPad, Apple Watch i famozni iPhone, tako da je jedna od značajnih prednosti iOS-a u odnosu na Android to što možete neprimjetno upariti svoj iPhone s drugim Apple uređajima. Ako želite odgovoriti na pozive ili odgovoriti na tekstualne poruke s prijenosnog računala ili bilo kojeg drugog Apple uređaja, trebate učiniti sljedeće:
•    Idite na Postavke
•    Dodirnite Telefon (ili Poruke)
•    Dodirnite Dozvoli pozive na drugim uređajima (ili Prosljeđivanje tekstualnih poruka)
•    Izaberite na koje Appleove uređaje želite primati i slati telefonske pozive ili poruke.

2. Medijateka aplikacija
Medijateka aplikacija novi je način prikazivanja aplikacija. Ova je značajka najzgodnija za mnoge aplikacije podijeljene na različitim stranicama. Kategorije kao što su zabava, zdravlje i rekreacija te društvene mreže, automatski su raspoređene u jednom pogledu u značajci Medijateka aplikacija. Kategorije izgledaju kao mape aplikacija, a uz ovu značajku ne morate sami uređivati mape, inovativna tehnologija će se pobrinuti za to. Ako koristite određenu aplikaciju češće ili ste je koristili nedavno, iOS će povećati njenu ikonu u odnosu na ikone drugih aplikacija u kategoriji, zbog čega se ikone razlikuju po veličini. Ova značajka omogućuje korisnicima učinkovitije upravljanje stvarima i pokretanje aplikacija jednim dodirom bez odlaska u mapu.

3. Prevedi
Prevedi je nova značajka u najnovijoj verziji sustava iOS, koja korisnicima omogućuje prevođenje izgovorenih riječi u stvarnom vremenu. Zvuči zgodno, zar ne? Za sada podržava 12 jezika, ali u početku je i Google Translate podržavao samo 11 jezika. Ipak, značajna je prednost sada u tome što Appleova aplikacija sve to radi na samom uređaju. To je dosta praktično, na primjer ako se nalazite u stranoj zemlji i pokušavate pronaći smještaj, a ne želite trošiti podatke u roamingu. Također je korisno znati da Prevedi ima ugrađen način za razgovor. I Google to nudi, ali ovdje je to pojednostavljeno korištenjem samo jednog gumba za mikrofon umjesto da treba reći prevoditelju svaki put kada druga osoba govori. Ova aplikacija sluša jezike i razvrstava ih na istu stranu razgovora.

4. Snimanje videozapisa uz zaključani zaslon
Živimo u digitalnom dobu, kada pritiskom na gumb bilježimo lijepe trenutke i zanimljive događaje. Postoje trenuci kada lijep trenutak prolazi tako brzo, a vi biste željeli da vam je kamera otvorena za klik ili snimanje videozapisa. Sada je moguće snimati videozapise i okinuti slike dok je telefon zaključan. Učinite sljedeće korake za aktiviranje ove značajke:
•    Prvo, iPhone mora biti zaključan. Pritisnite gumb Shutter, gurnite donju desnu ikonu kamere na pola puta prema gore i ne puštajte.
•    Nastavite držati prst na načinu klizača kamere još uvijek na pola puta, a zatim kliznite način rada kamere na videozapis.
•    Dvaput pritisnite tipku Home tri puta.
•    Nastavite držati prst mirno na pola klizača dok iPhone ne isključi zaslon.
•    Ako želite završiti snimanje, otključajte iPhone kao i obično.

5. Upozorenja o kompromitiranim lozinkama
Apple vjeruje u očuvanje privatnosti svojih korisnika – prilično su to jasno dali do znanja s najnovijom kampanjom koja se fokusira na "privatnost". Apple je u posljednjih nekoliko godina obogatio svoj upravitelj lozinki za ključeve s novim značajkama. S najnovijim softverom nadograđen je sa novom značajkom koja šalje korisnicima obavijest kada utvrdi da su njihove lozinke ugrožene prilikom povrede podataka.

6. Koristite Alfanumeričku šifru                    
Prilikom postavljanja značajke Touch ID i šifra na iPhone uređaju, Apple kao zadanu postavku traži da postavite šesteroznamenkastu šifru. Međutim, ako želite osigurati svoj Apple uređaj na više od osnovne razine, to možete učiniti pomoću brojki i slova za šifru. Slijedite ove korake za alfanumeričku šifru:
•    Idite na aplikaciju Postavke da biste postavili alfanumeričku šifru
•    Pritisnite na Touch ID i šifra
•    Zatim odaberite Promijeni šifru (unesite staru šifru)
•    Pritisnite na Opcije šifre
•    Zatim kliknite na Slovnobrojčani kod po izboru.

Kontaktirajte TIA-Mobiteli na prodaja@tia-mobiteli.hr za više informacija i posjetite našu web stranicu kako biste pogledali promotivnu ponudu iPhonea!

mpc