Četiri znaka da vaš usisavač treba popravak

Četiri znaka da vaš usisavač treba popravak

Čistoća kućanstva je važnija nego ikad otkako pokušavamo savladati pandemiju virusa Covid-19. Održavanje kuće ili okruženja čistim je dosadan posao, stoga posjedovanje prikladne opreme za čišćenje može biti presudno. Međutim, ako unatoč redovitom usisavanju ne postižete potrebnu čistoću, možda vaš usisavač ne funkcionira dobro, a čistoća vašeg okruženja može postati značajan problem.

Sa usisavačem koji dobro funkcionira, ne samo da čistite bez napora, nego i postižete besprijekornu urednost. Kad se usisavač pokvari, možda nećete odmah pomisliti na kupovinu novog usisavača, ako se ovaj može popraviti. Osim ako je usisavač tako pokvaren da ga se ne isplati popravljati. Ako se ne želite dovesti u takvu situaciju, pročitajte na koje signale biste trebali obratiti pozornost u slučaju da sumnjate da vaš usisavač ne funkcionira jednako učinkovito kao prije.

Prvi znak - Usisavač proizvodi čudne ili nepoznate zvukove
Poznato je da su usisavači prilično glasni uređaji, ali usisavač nije nikada glasniji nego kada ste ga prvi put koristili. Prvi znak da neki stroj zahtijeva popravak je kada počne proizvoditi čudne i nepoznate zvukove. Kad primijetite čudne zvukove vašeg usisavača, to je uglavnom zbog kvara na ventilatoru, motoru ili unutarnjem postrojenju. Ako vam se čini da usisni sustav usisavača i dalje dobro funkcionira, pokušajte koristiti različite nastavke četaka i ako problem potraje, obratite se servisu kako biste riješili problem.

Drugi znak - spaljeni miris
Kada prilikom korištenja usisavača osjetite miris dima ili jaki miris paljenja, to ukazuje na probleme s unutarnjim motorom, ležajevima role s četkom ili remenom. Ova situacija će se dogoditi s vremenom ako se uređaj intenzivno koristi u stalnom dodiru s prašinom i vlaknima na površini tijekom duljeg razdoblja. Kako biste provjerili što nije u redu sa strojem, pažljivo pregledajte vrećicu, četke i filtere, očistite ih i zamijenite ako je potrebno. Postoji mogućnost da se spaljeni miris osjeti uslijed oštećenja električnog kabela ili utičnice. Ako se to dogodi, isključite usisavač i provjerite je li negdje pregorio kabel. Ako nakon svih navedenih provjera još uvijek osjećate gorući miris, odmah kontaktirajte servis i zatražite popravak usisavača.

Treći znak - Usisavač se isključuje tijekom uporabe
Većina dobro opremljenih usisavača automatski se isključuje ako ima značajku pregrijavanja koja isključuje motor u slučaju da se uređaj pregrijava, kako bi se izbjeglo pregaranje motora. Ovaj senzor aktivira se kada je crijevo za usisavanje začepljeno ili čak ako je glava usisavača postavljena prenisko za površinu koja se usisava. Ako sami ne uspijete otkriti izvor problema, usisavač trebate odnijeti na popravak stručnom serviseru.

Četvrti znak - Neodgovarajući usisavači

Korisnici često kupuju pogrešne usisavače jer nisu svjesni svojih stvarnih potreba ili jednostavno ne razumiju koji se usisavač koristi za koju svrhu. Ako kupite usisivač za pogrešnu namjenu, može se dogoditi da će mu biti potrebno više snage za čišćenje određenog područja pa čak može proizvoditi neugodne glasne zvukove. Na primjer, ako u domu imate pretežito tepihe, a koristite usisavač predviđen za usisavanje tvrdih podova, takav neodgovarajući usisavač ne samo da će trošiti više energije, već neće dubinski očistiti vaše tepihe. Provjerite imate li odgovarajući usisavač koji odgovara vašim potrebama za čišćenjem.

Razmislite o tome treba li vaš usisavač popravak, ili možda ne koristite odgovarajući usisavač. Posjetite našu web stranicu i pogledajte razne dostupne usisavače svih vodećih proizvođača, koji će odgovoriti na sve vaše potrebe čišćenja. Kontaktirajte TIA Mobiteli na prodaja@tia-mobiteli.hr ili 01 6283 564 za više informacija.

mpc