Kako odabrati najbolji usisivač?

Kako odabrati najbolji usisivač?

Odabir savršenog usisivača za vaš dom može biti težak zadatak, pogotovo ako se uzme u obzir da je su na tržištu dostupni toliko brojni i raznovrsni usisivači. Nevjerojatno je koliko nam tehnologija može olakšati život i pomoći da posao obavimo u trenu. Bežični, uspravni, cilindrični, robotski usisivači, usisivači s vrećicom i usisivači bez vrećice dostupni su u svim veličinama i oblicima. Sve što možete zamisliti pronaći ćete u velikim trgovačkim centrima.

Nešto što je dobar odabir za velik dom s puno tepiha neće nužno funkcionirati u manjoj kući s puno parketa i pločica. Većini su osoba vrlo važne i kvaliteta i izdržljivost. Kako onda odabrati najbolji usisivač za vaš dom koji odgovara vašem budžetu, praktičan je za uporabu i vrhunske kvalitete? Srećom, TIA Mobiteli može vam pomoći da suzite izbor i odlučite koji je usisivač najbolji za vas. Pomoći ćemo vam da shvatite kako usisivači funkcioniraju, koje su vaše potrebe i kako u moru različitih proizvoda pronaći onaj najbolji za vas i vaš dom.

U nastavku donosimo prednosti i nedostatke pet glavnih vrsta usisivača

1.  USPRAVNI USISIVAČI
Ako imate sagove, tepihe i otirače, uspravni usisivač s dobro dimenzioniranom vrećicom ili filtrom odličan je izbor za vas. Ti su modeli obično jeftiniji od usisivača sa spremnikom, no prilično su teški pa ih je teže gurati. Ako se odlučite za uspravni usisivač, a imate puno parketa i pločica, pazite da odaberete model koji se može koristiti s rotirajućom četkom ili bez nje. Standardni usisivači s vrećicom skupljaju prljavštinu u vrećice za jednokratnu uporabu, dok modeli bez vrećice koriste filtre za skupljanje prašine i prljavštine u ugrađeni spremnik. Oba je modela potrebno ručno isprazniti, a modelima bez vrećice treba nakon nekog vremena promijeniti filtre. Ako imate kućne ljubimce, a ne želite gledati klupka dlaka po cijeloj kući, uspravni usisivač uvelike će vam olakšati život. Velika usisna snaga čini ga jednim od najboljih modela za skupljanje dlaka kućnih ljubimaca.

2.  RUČNI USISIVAČI
Ručni usisivači savršeni su za čišćenje površina baš kao i štapni usisivači. Ova dva modela karakteriziraju slična usisna snaga, težina i performanse. Američki časopis o domaćinstvu „Good Housekeeping“ preporučuje štapni usisivač za podove i površine ispod namještaja, dok su ručni usisivači izvrsni za čišćenje rasvjetnih tijela i prozorskih dasaka. Mnogi ručni modeli lagani su i bežični pa se mogu koristiti i za dubinsko čišćenje unutrašnjosti automobila. No, ako želite i jedno i drugo, odaberite kombinaciju štapnog i ručnog usisivača s inovativnim nastavcima.

3.  USISIVAČI SA SPREMNIKOM
Za razliku od uspravnih usisivača, usisivači sa spremnikom dobar su odabir za drvene podove i pločice. Neki modeli mogu čak i očistiti tepihe jednako dobro kao uspravni usisivači, i to uz manje buke. Jedini je mogući nedostatak činjenica da ih je teško čuvati u ormaru jer su preveliki i imaju crijevo pričvršćeno za spremnik. S druge pak strane, imaju nastavke koji će vam omogućiti da očistite sva teško dostupna mjesta, a izvrsni su i za čišćenje zastora, kutova stropa, presvlaka za namještaj, stubišta i donjeg dijela rasvjetnih tijela.

4.  ŠTAPNI USISIVAČI
Štapni usisivači elegantni su, lagani i mogu očistiti sve uske prostore i kutove. Obično se napajaju baterijom i bežični su, što ih čini praktičnima za uporabu. Međutim, nisu dobri za čišćenje tepiha i u pravilu imaju najmanju usisnu snagu od svih pet vrsta usisivača, no u nekim su situacijama ipak korisni. Dobri su za skupljanje površinskih mrvica, no nisu zamjena za standardni usisivač. Ako imate djecu ili kućne ljubimce, bilo bi bolje da kupite jeftin štapni usisivač nego da zauvijek pospremite izdržljivi standardni usisivač.

5.  ROBOTSKI USISIVAČI
Premda robotski usisivači mogu očistiti vaš dom dok vi kuhate, njihovo održavanje nije uvijek tako jednostavno kao što se čini. Mogu očistiti teško dostupna mjesta, no nemaju jednaku razinu kontrole i energije kao uspravni usisivači ili usisivači sa spremnikom. Stoga ćete vjerojatno i dalje morati koristiti metlu za čišćenje. No, izvrsni su za održavanje prostora kad nemate vremena. Tehnološki napredniji modeli omogućuju povezivanje s pametnim telefonom i glasovno upravljanje, pa ćete za njih vjerojatno morati izdvojiti više nego za druge usisivače.

Spremni ste za kupovinu usisivača za svoj dom? Posjetite web trgovinu TIA Mobiteli i naručite usisivač koji vam najbolje odgovara već danas!

mpc