PS4 ili Xbox One: koja će vam igraća konzola omogućiti da više uživate u karanteni?

PS4 ili Xbox One: koja će vam igraća konzola omogućiti da više uživate u karanteni?

Uživajte u karanteni uz igraće konzole PlayStation 4 i Xbox one. Obje igraće konzole možete koristiti ne samo za igranje igara, već i za internetski prijenos omiljenih serija kako biste više uživali u vremenu provedenom u zatvorenome. Obje konzole imaju bogat izbor igara, ali što je s drugim značajkama?

Donosimo vam sveobuhvatan pregled  glavnih razlika između ovih igraćih konzola kako biste lakše odlučili koja je bolji izbor za vas.

PS4 ili Xbox One: hardver i dizajn
Obje igraće konzole nude mogućnost izbora između nekoliko verzija, pa tako PS4 dolazi u dvije različite verzije, a Xbox One u tri. Dizajn konzole PS4 razlikuje se od drugih PlayStation igraćih konzola, dok se onaj konzole Xbox One temelji na dizajnu originalne igraće konzole i sastoji od velikog bloka s internim napajanjem. Dimenzije konzole Xbox One iznose 29,5 x 22,6 x 6,4 cm, što je napredak u odnosu na prethodne verzije. Za elegantniji izgled možete odabrati konzolu od 1 TB koja se odlikuje istim performansama kao i njezini prethodnici, ali nema diskovni pogon.
Što se tiče igraće konzole PS4, originalna konzola 4K rezolucije bio je PS4 Pro, dimenzija 32,5 x 29,5 x 5,3 cm, no tu je još i PS4 Slim, koji je s dimenzijama 26,4 x 28,7 x 3,8 cm jedna od najmanjih kućnih konzola trenutno dostupnih na tržištu, koja služi kao zamjena za originalnu verziju konzole PlayStation 4. Iako ne nudi 4K rezoluciju, smatra se dobrim odabirom jer na njoj ipak možete igrati sve igre za PS4.
 
PS4 ili Xbox One: povezivost
Povezivost igraće konzole vrlo je važna. Obje konzole imaju slične priključke i omogućuju povezivanje sa satelitskim ili kabelskim prijemnikom. Xbox One ima 3 USB priključka, optički audio izlazni priključak, infracrvene ulazne priključke, ethernet priključke i kablove za napajanje koji su kompatibilni s drugim verzijama konzole Xbox.
PS4 dolazi i u Slim verziji, no neke su značajke iste kao i kod Pro verzije, kao što su samo jedan HDMI izlazni priključak i jedan USB priključak na prednjoj strani te ethernet priključak i kabel za napajanje na stražnjoj strani. Pro i Slim verzija razlikuju se po tome što Pro verzija ima optički audio izlazni priključak i nudi najbolju povezivost. Sve dostupne verzije obiju konzola podržavaju AC WiFi i gigabajtni ethernet, koji omogućuju veću mrežnu kompatibilnost.
 
PS4 ili Xbox One: korisničko sučelje
Sučelje igraće konzole PlayStation 4 omogućuje lakši pristup sadržaju. Karakteriziraju ga jednostavan i pregledan dizajn. No, s povećanjem broja igara sučelje može postati pretrpano; u tom se slučaju igre mogu rasporediti u posebne mape, koje olakšavaju pregledavanje sadržaja.
Xbox ima nešto složenije korisničko sučelje u odnosu na PS4, no odlikuje se većom funkcionalnošću i robusnošću. Njegovo sučelje funkcionira slično kao Windows 10, ali zahtijeva nešto dulju prilagodbu. No, jednom kad svladate njegovo korištenje, vidjet ćete da nudi lak pristup sadržaju.
Microsoft redovito ažurira sučelje konzole Xbox One i dodaje mu brojne nove značajke. PS4 ima jednostavan izbornik koji omogućuje lako pregledavanje sadržaja čak i za nove korisnike, dok Xbox ima mnogobrojne značajke koje olakšavaju pronalazak različitih aplikacija i igara.
 
Uživajte u karanteni uz ove izvrsne igraće konzole. Posjetite web trgovinu Tia Mobiteli i kupite najnovije igre i igraće konzole dostupne na tržištu.

mpc